اصول صحیح مراسم خواستگاری

خواستگاری چیست؟
خواستگاری یک جلسه بین خانواده ها برای نشان دادن علاقه به ایجاد یک رابطه جدی بین دختر و پسر و خانوداه طرفین می باشد .
در این جلسه یا جلسات خانواده ها تصمیم می گیرند که آیا دختر و پسر می توانند برای هم زوج خوب و مناسب برای هم باشند یا خیر .
معمولا نظر خانوداه هر دو طرف اهمیت زیادی برای اینکه این ازدواج از سر بگیرد اهمیت دارد حال اینکه خواستگاری یا به صورت سنتی باشد یا اینکه دختر و پسر از قبل یکدیگر را بشناسند و دلشان بخواهد که باهم زندگی مشترک تشکیل دهند.
در جلسه خواستگاری ، چگونه صحبت کنیم ؟
از قبل یک نفر که فن بیان خوبی دارد را انتخاب کنید . به هر حال در خانواده هر کسی فردی وجود دلرد که فن بیان بهتری نسبت به سایرین دارد .آن فرد توانایی این را دارد که با شیرین و مثبت صحبت کند و از او بخواهید که مدیریت جلسه را بر عهده بگیرد. همچنین او می تواند با حفظ ادب و متانت و با کمی شوخ طبعی جو سنگین حاکم بر خواستگاری را از بین ببرد.البته انتخاب کسی که بیش از حد لودگی می کند یا ادبیات کوچه بازاری دارد اصلا مناسب نیست چون اینگونه افراد به شدت کار را خراب می کنند و ممکن است به جای معرفی درست عروس یا داماد ، بیشتر او را بکوبد یا خجالت زده کند.
همچنین خواندن این مقاله کمک شایانی به شما خواهد کرد.
فن بیان در خواستگاری-تکنیک های یک خواستگاری خوب
با خواستگار در چه زمینه هایی صحبت کنیم؟
توقعات زناشویی:
مهم است که دلیل انتخاب شدنتان حتی در همین حد خواستگاری بدانید. اگر آقا هستید نیز باید بدانید چرا طرفتان فکر می کند شما ممکن است به دردش بخورید . اینطوری انتظارات را هم خواهید فهمید.
روابط خانوادگی :
مثلا بگویید رابطه پدر و مادر من اینطوری هست، اگر ممکن است درباره پدر و مادر خودتان و رابطه شان توضیح دهید .رابطه من با پدرم ، مادرم ، خواهرم ، برادرم ، دامادمان و…. اینطوری هست . ممکن است شما هم توضیح دهید؟ در خانوده ما فلان طلاق به این علت رخ داده است ، نظر شما چیست و آیا موردی مشابه در زندگی شما اتفاق افتاده است؟ من به پدر و مادرم وابستگی خاصی ندارم هرچند خیلی دوستشان دارم شما چی؟ در زمانی که این سوالات را می پرسید به زبان بدن طرف مقابلتان دقت کنید و ژست او را هنگام توضیح درباره خاطراتش چک کنید.
رویاهای مشترک :
خیلی مهم است که هر دو طرف رویاها و هدف های مشترک و در یک راستا داشته باشند. بگذارید طرف مقابلتان از رویاهایش بگوید تا هم خواسته ها و آرزوهای او را بسنجید و هم نسبت خود را با اینده او ببینید.
روابط قبلی :
احتمالا این بحث یکی از چالش های بزرگ است . حقیقت این است که وقتی آشنایی از یک حد ابتدایی گذشت و فکر کردید طرف مقابل کفایت های ابتدایی را دارد ، لازم است بدانید سابقه عاطفی طرف چه بوده ؟ آیا عشق بزرگ تجربه کرده است ؟ آیا متعاقب آن عشق خاص ، ناکامی هایی دیده است؟ از دست دادن ها یا خیانت ها چه تاثیری روی امروز او گذاشته؟ آیا هنوزم می ترسد شریک عاطفی اش را از دست دهد؟ میتوانید از مشاوره قبل ازدواج هم کمک بگیرید.
سلیقه فیزیکی:
وقتی بر اساس امار طلاق 60 درصد طلاق های کشور ناشی از مسائل جنسی است، پس خیلی مهمه که دقیقا در خود جستجو کنید که هم طرف مقابل برایتان مطلوبیت جنسی داشته باشد هم شما برای او . گفتگو در این زمینه آسان نیست و وقتی رابطه تا حدی پیش رفت ، لازم است به این موضوع بپردازید.
دیدار با خانواده طرف مقابل:
لازم است که اطلاعات بیشتری از خانواده طرف مقابل به دست آورید. خانواده او را ببینید و معاشرت هارا چک کنید. برخوردشان با سایر عروس ها ، دامادهای دیگر خانواده هارا ببینید. تا جای ممکن شنونده باشید تا هم احترام جلب کنید واضح است که خانواده خود را هم باید در چنین شرایطی قرار دهید.
دست به جیبی :
در بیرون رفتن ها و خرج کردن ها و کادو گرفتن ها نیز دقت کنید که آیا مثلا اجازه می دهد ، گاهی شما نیز خرج کنید؟آیا خانم نگران است اگر شما کادوی گران باشد او نیز مقابل به مثل کند؟ یعنی اینکه خانم خیلی حسابگرانه و وسواسی ، می ترسد مدیون شما شود.
وضعیت اعتقادی:
نوع دیدنداری و شباهتش به خود را نیز چک کنید. نظرش در مورد حجاب و میزان حجاب طرف مقابل ، طرز ادای فرایض چگونه است؟
شبکه ارتباطات:
سرگرمی ها ، مطالعات ، سلیقه فیلم ، موسیقی ، ورزش و …. را از او بپرسید. همچنین باید از طرف مقابل بپرسید که آیا بعد از ازدواج می توانید دوستان خود را ببینید و با آنها وقت بگذارید و دیدگاه و نظر او در این باره چیست .
نکته بسیارمهم:
حتما یادتان باشد که در دوران خواستگاری و آشنایی با یکدیگر ، مشاوره قبل از ازدواج را فراموش نکنید و از یک مشاور در این زمینه کمک و راهنمایی بخواهید تا شما را در مسیر درست خوشبختی هدایت کند.
دیدگاهتان را بنویسید